[grid_12]

Advies

[grid_4 alpha]

Energielabel

[padding_left] Op veel apparaten zit het energielabel. Dat laat in een oogopslag zien of het apparaat zuinig is met energie.

Het energielabel is een (door de Europese Unie) verplicht informatielabel. In de winkel krijgt u met letters A tot en met G, en kleuren (donkergroen tot en met rood) informatie over het energieverbruik van: afwasmachines, airconditioners, koel- en vriesapparatuur, ovens, verlichting, wasdrogers, wasdroogcombinaties en wasmachines. Vanaf eind 2011 is het energielabel ook verplicht voor tv’s.
De EU is gestart met een herziening van de energielabels. Daardoor kunt u in de winkel een tijd lang naast de oude bekende, ook de nieuwe energielabels tegenkomen. Meer hierover op Nieuwe energielabels.
Sommige energielabels geven ook nog andere informatie. Zo vermeldt het energielabel op vaatwassers en wasmachines ook het waterverbruik.

Meer informatie vind u op www.energielabel.nl
[/padding_left] [/grid_4] [grid_4] [padding_left]

[/padding_left] [/grid_4] [padding_left]

Label bij vaatwassers

Voor vaatwassers is er een nieuw energielabel ingevoerd.Bij vaatwassers met het oude energielabel is A de energiezuinigste klasse, bij het nieuwe energielabel is dat A+++.
Energiezuinige vaatwassers zijn bij aankoop vaak iets duurder dan minder zuinige modellen van hetzelfde formaat, maar in gebruik zijn goedkoper doordat ze (veel) minder stroom gebruiken.

Energie Label bij TV’s

We zitten bijna een kwart van ons wakkere leven voor de televisie en dat vergt stroom. Het loont dus om na te denken over de aanschaf van het juiste scherm. Sinds eind 2011 is het energielabel op televisies verplicht; dat maakt het kiezen van een energiezuinige televisie makkelijker.
De verschillende soorten televisies zijn niet even zuinig met stroom. Lcd-led is het energiezuinigste type televisie, een plasmascherm is het minst zuinig. Lcd is ook een redelijk zuinige keuze.

[/padding_left][clear] [/grid_12][clear] [hr] [grid_5]

Wasdroger kopen?!

Easy as 1-2-3

[padding_left] [dropcap]1[/dropcap]
Bedenk eerst wat voor soort wasdroger je wilt.
Een afvoerdroger voert de vochtige lucht af naar buiten, een condens- en warmtepompdroger halen het vocht uit de lucht en vangen dit op in een bak.
[clear] [dropcap]2[/dropcap] Dan kies je een specifiek model. Let daarbij op de capaciteit en het gebruiksgemak. Kun je de condensbak makkelijk legen, is het filter eenvoudig schoon te maken en begrijp je het bedieningspaneel? [clear] [dropcap]3[/dropcap]Handig én veilig is het als de wasdroger zelf aangeeft wanneer het tijd is voor onderhoud. In de wasdroger kan brand onstaan door stofophoping op het verwarmingselement, de motor en de bodem. Het is dus zaak om op tijd onderhoud te laten plegen.[clear] [/padding_left] [/grid_5] [grid_7]

Stinkt uw wasmachine of heeft u rare vlekken in uw wasgoed?

[padding_left]

Vetluis is de oorzaak hiervan.
Door slecht onderhoud van de machine, te veel zeepgebruik en wassen op lage temperaturen verzamelen zich bacterien in de machine die uiteindelijk zorgen voor de stank en problemen met de lagers van de motor.

Probleem oplossen!
[/padding_left] [grid_4 alpha] [padding_left]
Wat kunt u doen?

Om van de vetluis af te komen is het belangrijk de machine inwendig goed te reinigen door middel van één of meerdere kookwasjes te draaien zonder wasgoed of wasmiddelen. Daarnaast wordt aangeraden de zeeplade regelmatig schoon te maken.

[/padding_left] [/grid_4] [grid_3 omega] [padding_left]
Wat kunnen wij doen?

Is het probleem nog niet verholpen dan kunnen wij u helpen. Vetluis kan ook in de slangen van de wasmachine komen en de waterniveauregeling van slag brengen. Wij reinigen uw machine en aansluitingen grondig voor u!

Bel nu [/padding_left] [/grid_3] [clear] [/grid_7][clear]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *